Bagsværd lakrids
Håndlavet lakrids – nydelse og hygge
Det særlige ved Bagsværd lakrids er dels den fantastiske smag og at den leveres i plader, som man selv kan klippe eller skære ud i passende stykker.
Lakridspladerne fås i forskellige smagsvarianter:
- Classic
- Salt
- Salmiak
- Sød
- Vanilje
- Hindbær
- Ingefær
- Chili
- Mynte
- Jul med appelsin og julens krydderier
Du kan også få nogle af smagsvarianterne i stænger overtrækket med chokolade.
Lakridsen har sin karakteristiske smag, fordi den fremstilles af det fineste lakridspulver, og fordi den frembringes af Maillard-reaktionen, hvor mælkeprotein og sukker reagerer med hinanden i gryden. Efter kogning hældes lakridsen i forme, hvor den hærder natten over, inden den håndskæres og pakkes.
Passion for lakrids
Lakridsen fremstilles på minifabrikken i Bagsværd, hvor man kan gå ind fra gaden og se det blive til.
Hele lakrids-eventyret startede i julen 2014, hvor kemi- ingeniør Søren Beier eksperimenterede med lakrids sammen med sin familie. Sønnen Niels doserede salt i gryden, datteren Nina hjalp med at pakke lakridsen til venner og familie. Børnenes mor, Pernille, fik den idé at lægge lakridsen i en kuvert, så den er nemmere sende.
Også efter jul var der interesse for den gode lakrids og det blev startskuddet til at Søren og Morten Kornbech Larsen startede minifabrikken og butikken Bagsværd lakrids.
Efterfølgende har firmaet vundet flere priser for det gode produkt.