En Gry og Sif

Håndlavet i ren uld

En Gry og Sif laver alle produkter er håndlavede af 100% uld og ulden kommer fra New Zealand. Produkterne er et stykke kunst i sig selv, fordi der bliver lagt mange mandetimer og hårdt arbejde på hvert produkt – så der er automatisk et stykke sjæl i hvert produkt.

Faktisk er filtfremstilling en gammel teknik. Du tilsætter varmt sæbevand til ulden, presser og gnider ulden og fibrene strammes til et filtet tekstilmateriale. Efterhånden som fibrene strammer sammen, begynder man at forme en julestrømpe, en blomst eller ethvert andet emne i den ønskede form. Hvis dekorationsfuglen, hjertet etc. er lavet i mere end én farve f.eks. en blomst, så tilføjer/føler man bare denne farve ind i den.

Under processen er emnet vådt. Når vi har varen, som vi kan lide den, så bliver den tørret. Bagefter er varen klar til at blive dekoreret med broderi, fastgøre blomster eller perler etc. – alt er lavet i hånden.

Hvordan startede det?

Det hele startede med en rygsækrejse til Nepal i 1999. Planen var at fortsætte mod øst, men interessen og kærligheden til dette fantastiske land fik os til at blive. Vi så, hvordan det nepalesiske folk havde det. Vi ville kombinere enkelt dansk design med dette fantastiske rå og rustikke stof, og ideen om “Én Gry & Sif” var født.

“Én” på dansk betyder “én – og kun én”. Alle Én Gry & Sif produkter er håndlavede, så der er kun “én” af hver, da der altid vil være små forskelle på hvert produkt.

En Gry & Sif er dansk design, men alt sammen håndlavet i Nepal af meget dygtige arbejdere. Alle produkter er lavet af ren naturlig uld fra New Zealand.

Det er mest kvinder Én Gry & Sif, der støtter deres arbejde, da det er vist, at kvinderne er de bedste til at sørge for, at indkomsten går til familierne.

I 2009 fik Én Gry & Sif Fair Trade certificering fra World Fair Trade Organization.

Det nepalesiske folk er smilende, åbent sind og meget venlige. Kærligheden til det nepalesiske folk er stor og vil altid være der.

100% Fair Trade

Nepal er et af de fattigste lande i verden, og behovet for udvikling er enormt. Den bedste måde at bidrage til en positiv udvikling af Nepal er ved, at skabe gode og vedvarende arbejdspladser.

Lige fra begyndelsen, har det været vigtig, at alt arbejde skulle foregå under fair og ordnede forhold, og at arbejderne skulle betales en anstændig løn for deres arbejde. Derfor var det med stor glæde i 2009 at blive certificeret af World Fair Trade Organization.

Igennem årende har virksomheden været involveret i forskellige udviklings projekter i samarbejde med lokale NGO’er, eksempelvis kvinde organisationen TEWA, samt DANIDA. Virksomheden har også ydet økonomisk støtte til bl.a. et børnehjem i Nepals hovedstad Katmandu, samt til arbejdere og deres familier.

For at blive Fair Trade certificeret, skal man leve op til de 10 Fair Trade principper og hvert andet år man dokumentere, at man stadigvæk efterlever de 10 Fair Trade principper.:

1. Skabe muligheder for økonomisk dårligt stillede producenter.
2. Forretningen skal være gennemsigtighed og ansvarlighed.
3. Handle på Fair handelsbetingelser.
4. Betale en Fair pris.
5. Vi skal sikre at børnearbejde ikke finder sted.
6. Forpligtet til ikke at diskriminerer eller forskelsbehandle.
7. Sikre gode arbejdsbetingelser.
8. Sikre udvikling og dygtiggørelse af vores leverandører.
9. Promoverer Fair Trade budskabet.
10. Vise respekt over for miljøet i vores produktion.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.