Farm Mountain

Iskaffe

Iskaffe fra Farm Mountain er fantastisk uanset årstiden – især når sommerdagene føles varme.
Der findes ikke noget bedre end at blive kølet af med en lækker iskaffe, der er let at servere og smager dejligt. Farm Mountain har den ultimative bedste færdigblandede espressoshot.
‘Ready-to-mix’ iskaffe – er frisk bryggede espresso-shots tilsat rørsukkersirup – intet andet. Du skal blot selv tilsætte isterninger og mælk.

Du kan få espresso-shots i flere forskellige smagsvarianter, for eksempel Irish Cream og Caramel, og selvfølgelig den rene Original sweet variant, som også findes i en Økologisk og Koffeinfri udgave.

Vidste du, at det også smager fantastisk i varm kakao med flødeskum på en kold vinterdag?

De bedste bønner

Farm Mountain bruger kun de bedste kaffebønner. Friske råvarer der nænsomt er ristet med toner af højlandskaffe og en ganske særlig aroma. En fyldig fløjlsblød smag, som du aldrig glemmer.

Kaffebønnerne i risteriet kommer fra Mount Elgons bjergsider i Uganda, Bududa,  Sironko, Kapchorwa, Kenya og Malawi. Der er tale om modne og saftige kaffebær.

Plukning af kaffe bær er samme proces som plukning af kirsebær. Bærrene skal være store, røde og saftige. At vælge dem rigtigt giver den optimale smag til kaffebønnen.
Det er kun de røde bær der plukkes fra træerne. Plukke sæson er fra juni til august og november til januar.
Bærrene behandles indenfor 6 timer, dette for at undgå at fermenteringen starter. Der skal plukkes tre til fem kilo kaffebær for at kunne fremstille et kilo ristede bønner.

Sortering af kaffebønnerne foregår på et transportbånd, som langsomt passerer ti kvinder. De fjerner de misfarvede og defekte bønner. Denne metode er bedre end at sidde på jorden og sortere af 3 grunde: Bedre arbejdsstilling for kvinderne, bedre sortering, større produktivitet og dermed højere løn til kvinderne

I FarmMountain plantagen er der to forskellige typer træer. Kaffetræer bliver plantet med to meters mellemrum og skyggetræer plantes med ni meters mellemrum. Herved kan træerne gro frit og få det lys og energi, som de har brug for. Et skyggetræ gror hurtigt- cirka fire meter på fire år. Det sørger for skygge til kaffetræerne under sig.
Det ernæringsmæssige materiale fra jorden bliver optaget i blade og frø. Når efteråret kommer, hvilket er to gange om året, trækker træerne næringsstofferne fra de faldne blade. Det øverste rod system på kaffetræerne tager næring ind ved at bruge den teknik. Kaffetræer kan på denne måde skabe et udbytte der er op til to gange så stort.

Projekter for kaffebønderne

Det første projekt var installationen af solpaneler på de seks skoler i de fire distrikter. Der er ingen generel elektricitet i området. Nu har befolkningen et sted, hvor de kan mødes om aftenen og hvor børn kan lave lektier. Der er elektriske ladestationer til de mange mobiltelefoner. Der startes små frisørsaloner op.

Farm Mountain har lært folk at bygge energieffektive komfurer for at erstatte madlavning over en åben ild og tre sten. Når røgen går ud af hytterne, vil forekomsten af alvorlige lungesygdomme reduceres, især blandt kvinder. En tilstrækkelig forsyning med tørt træ er afgørende for at skabe en rigtig brændende ild. Det er svært i det regnfulde område.

For mange unge piger er nødt til at forlade skolen tidligt af en række årsager: teenagegraviditeter, manglende evne til at betale skolegebyrer, vold og seksuelt misbrug er blandt de mest almindelige.
De bliver også hjemme, når de har deres menstruationsperioder på grund af manglende hygiejnefaciliteter. I hvert distrikt har en gruppe af disse piger deltaget i kurser for at lære at sy. Blandt andet syr de vaskbare menstruationspuder og skoleuniformer. Pludselig er de ellers dårligt stillede piger sikret en indkomst.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.