Kunstindustrien

KunstIndustrien laver produkter med fokus på bæredygtighed og godt håndværk af høj kvalitet.

Håndstøbte voksalterlys

De karakteristiske voksalterlys håndstøbte og fremstilles enkeltvis efter en mangeårig, klassisk og gennemprøvet opskrift. Det giver lysene en smuk og langsom forbrænding. 

Lysene laves af de bedste, reneste og mest stabile vegetabilske steariner og paraffiner. Det betyder nok så vigtigt, at lysene brænder meget rent og stabilt, uden at ose og lugte.

Den specielle blanding til vokslysene bevirker at lysene udover at give lys direkte fra flammen, også giver et varmt og gyldent skær gennem selve lyset. I modsætning til bloklys lavet i rent stearin, som er lystæt. Der får mam ikke en glød ud gennem lyset 

Vægen i voksalterlysene er nøje afstemt til lysets diameter. Det er med til at sikre, at der ikke afbrændes mere lysmasse end højst nødvendigt. Derved reduceres forurening og du sikres en lang brændetid. Samtidig betyder den afstemte væge, at lys op til 7 cm i diameter brænder helt ned uden kant.

Ren forbrænding

100% stearin er ikke nødvendigvis det bedste at lave lys af. Det vigtigste er kvaliteten af råvarerne og det gode håndværk. 

I december 2016 fik KunstIndustrien testet lys for sodning hos et godkendt laboratorium. Resultatet skal ligge mellem 0 og 1, hvor 0 er bedst. Vores lys scorer helt ned til 0,04, afhængig af variant, og er således blandt de allerbedste på markedet.

Historien bag KunstIndustrien

Ib og Jette åbnede i 1993 butik overfor Kunstindustrimuseet i København. Inden da havde Ib lært at støbe lys af sin tidligere svigerfar, som havde støbt lys siden 1950’erne. Kvalitet har altid været afgørende for familien. Derfor er der blevet eksperimenteret med både lys-masse, væger og støbetekniker for at nå frem til de unikke voksalterlys. 

Lysene er blevet mere og mere populære og du kan nu også købe dem andre steder for eksempel her hos Pejsemontering Fyn.
I løbet af årene er udvalget af produkter udvidet og  Kunstindustrien laver også gennemfarvede dyppede lys, lysestager og hurricanes.
En del af produkterne er KunstIndustriens eget design, hvilket vil sige, at du ikke finder dem andre steder.

KunstIndustrien er i dag ejet af entreprenørerne Britta og Steen Frost. 
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.