Lena Fischer Keramik

Lokal keramiker

Lena Fischer bor på Fiskergården på Hindsholm sammen med sin mand og 3 børn. Lena Fischer laver keramik af lavaler og bruger krystalglasur.
Kopper, krus og skole er hånddrejede. Derfor er der ikke to kopper, som er helt ens. Men du er ikke i tvivl om, at det er Lenas kopper, fordi hun har sin helt egen fine stil.
 
Lena Fischer tog i 2019  på et keramik-kursus sammen med en veninde. Det blev startskuddet til, at hun i dag har fået en lille forretning med at sælge sit keramik på Instagram og hos Pejsemontering Fyn.
 

Lena oplever, at der sker noget, når hun sidder over en klump ler og kun koncentrerer sig om den. Tiden forsvinder og der kommer ro i hovedet. Der er noget magisk ved at opdage, at en lille, kedelig klat ler bliver til noget.

Hun er oprindeligt udlært grafiker på Kjerteminde Avis og har arbejdet 10 år på et reklamebureau i Odense, inden hun besluttede sig for at hellige sig det derhjemme.

Sammen med sin mand, Michael Fischer, driver hun i det daglige landbrug. Der er nok at lave her på Fiskergaarden på Hindsholmvej lige uden for Kerteminde. 

På et tidspunkt trængte hun  til noget, der var hendes, og som ikke drejede sig om husholdning og landbrug. Hun har altid godt kunne lide at skabe noget med forme og farver. Så keramikkurset kom belejligt. Og hun blev hurtigt  grebet  af det. Da Lena Fischer først fik smag for, hvad man kan skabe ud af en klump ler, valgte hun også at udforske, hvordan man kan bearbejde materialet. Hun tog på drejekursus, som gav endnu mere en fornemmelse for, hvad man kan skabe. Til sidst endte det med, at hun købte en ovn og en drejeskive og fik indrettet sig et lille værksted hjemme på gården. Og så gik hun i gang med at eksperimentere – også med at finde ud af, hvad der skulle være den røde tråd i den keramik, hun skaber.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.