Selleberg

Selleberg er en herregård, som ligger kun få kilometer fra Langeskov. Her har de gennem generationer lavet lækre produkter af kirsebær fra deres egen kirsebærplantage.

Historien om herregården

Herregårdens historie går 800 år tilbage i tiden. Til den tidlige middelalder, hvor den tilhørte den kronen. Første gang nævnes den i 1231 som krongods, hvor området med de oprindelige bygninger hørte under Kong Valdemar Sejrs. Senere overgik den til adelen. Siden har Selleberg haft mange ejere. 

Hovedbygningen er opført i begyndelsen af 1700-tallet, og driftsbygningerne i 1899. Driftsbygningerne bruges i dag som pakke- og kølerum, lager for træflis, fyrrum og til maskiner. Kendetegnet ved herregårdens bygninger er det karakteristiske tårn. Tårnet er fra 1960’erne.

Selleberg specialiteter

I dag er herregården  hjemsted for produktion af Selleberg Specialiteter. Specialiteter, der er en god kombination af klassiske, nye og anderledes kirsebærprodukter. Du kan anvende dem både i hverdagen, weekender og til højtider.

I dag er der cirka 8 hektar kirsebærplantage. Defleste af gårdens bær bliver primært solgt friske i sæsonen. Til alle kirsebærprodukterne suppleres der med søde kirsebær fra andre avlere.

Selleberg Specialiteter er frugten af ægte fynsk gårdproduktion og kærlighed til de gode råvarer. Produkterne fremstilles helt uden kunstige tilsætningsstoffer. Resultatet er forførende og velsmagende specialiteter af højeste kvalitet.

Selleberg udvikler med stor passion løbende nye specialiteter af de fine kirsebær, som udgør fundamentet for den gode smag.

For mange er Kirsebærsaucen fra Selleberg indbefattet af rigtig jul. Kirsebærsaucen er også god til vanilleis. Bare lige et tips, hvis du har brug for en nem dessert eller sommerservering på terrassen.

Se også vores side her om Annas Gourmet, der også produceres på Selleberg.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.