Summerbird Organic

Økologisk chokolade

Summerbird fremstiller økologisk chokolade af de bedste råvarer og producerer så enkelt som muligt. Hjertet af Summerbird er eget risteri, som er udviklet til at kunne producere den allerfineste mørke cru-chokolade. Risteriet bruges også til at nørde med at udvikle nye typer chokolade, der ikke før har været på markedet.

Den økologiske drift er ren og forvaltes i samspil med naturen. Det giver de økologiske råvarer en smag af  originalitet, som stadig er intakt i den færdige chokolade. Derfor er alle Summerbirds produkter certificerede økologiske.

CHOKOLADEBARER

Idéen om udvalget af rene barer blev født af et ønske om at afdække chokoladens inderste væsen og dykke ned i håndværk og traditioner.
Alle smagspåvirkende faktorer  indtænkes i udviklingen af den ypperste chokolade: terroir, fugtbalance, fermentering, ristning, frisk mælk fra græssende køer.
At råvaren er ren økologi, er altafgørende for kvaliteten af det færdige produkt.
Bønnerne bliver valset tålmodigt på stenvalse og et af verdens mest sofistikerede vintage chokoladeprocesudstyr. Det vidner om respekt for bønnens ædlere egenskaber. Produktionen er håndarbejde, som gør det muligt at vælge og vrage, snuse og knase og derved sikre fuld kontrol fra bønne til bar.
Ægte chokolade har puls og skærper sanserne.

AMBER

Amber er en revolutionerende nordisk chokolade med sit eget unikke smagsunivers af sødme, frugtnoter, en let bitterhed og en cremet konsistens.
En patenteret chokolade – hverken hvid, fløde eller mørk.
Amber er gylden, baseret på det ultimative håndværk, innovation og en kompromisløs søgen efter de bedste råvarer.

FLØDEBOLLER

Summerbirds økologiske flødeboller har siden 2002 sat nye standarder på det gastronomiske landkort.
Det startede med en revolution af den konventionelle flødebolle, der fik ny kraft gennem en modernisering og nuancering i både smag, udtryk og råvarens beskaffenhed. En saftig marcipanbund af den bedste marcipan, en raffineret vaniljeskum på ægte vanilje og sidst, men ikke mindst, et tykt lag god mørk chokolade. 

MANDLER OG NØDDER

Summerbirds økologiske mandler og hasselnødder er nøje udvalgt fra de bedste nøddeproducenter i Spanien og Italien. Det er nøddeproducenter, der værner om kvalitet, traditioner og værdier.
De dragerede mandler og hasselnødder er let ristede, så de bliver aromatiske med dybde og konsistens. Herefter overtrækkes de med henholdsvis et tyndt lag praliné eller nougat og chokolade fra egen produktion for til sidst at blive vendt i det fineste pulver af solmodne frugter, lakrids eller kakao.

DEN IKONISKE SOMMERFUGL

Summerbird Organic blev grundlagt i 1986 af Mikael Grønlykke i samarbejde med sine forældre Lene og Sven Grønlykke. Familien står bag den gastronomiske virksomhed Løgismose og gourmet-restauranterne Falsled Kro på Sydfyn og Kong Hans’ Kælder i København.

Summerbird Organic opstår, da en forretningsforbindelse beder familien om at udvikle en småkage. I idefasen arbejder de med en opskrift hvor marcipan er hovedingrediens.
På det tidspunkt findes der ikke kvalitetsmarcipan. Derfor rejser de til Spanien, hvor nogle af verdens bedste mandler gror, for at ud vikle deres egen marcipan. Valenciamandlerne bliver hovedingrediensen i en marcipan med en helt unik og nuanceret smag. Familien beslutter, at denne fine og sofistikerede marcipan ikke skal pakkes ind i småkagedej. I stedet skal den omsluttes af chokolade. Men på det tidspunkt findes der heller ikke kvalitetschokolade. Derfor drager Mikael Grønlykke ud i verden og møder syd for Lyon i Frankrig den lille familieejede chokoladevirksomhed Valrhona, som producerer verdens fineste råchokolade. Sammen forædler de chokoladen, så de fine smagsnuancer i kakaobønnen kommer til deres ret i samspil med den unikke marcipan.

I 1986 bliver den første sommerfugl født – Summerbird Pure Amande. Med ganske få råvarer – mandler og kakaobønner – har Summerbird Organic skabt et helt nyt niveau i markedet. Det ultimative. Det bliver samtidig fundamentet for Summerbird Organics fremtidige virke. 

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.