Une Mjød

Lukusmjød håndbrygget med tålmodighed, dansk honning og de bedste råvarer samt kærlighed til naturen.

Mjød er ikke øl, men en hedvin lavet på honning, vand eller saft, gær og urter. Hertil kan der tilsættes smagsvarianter, såsom bær, frugter eller krydderier. Mjødens procent ligger på 8-19%, som er ca. det samme som en hedvin.

I det lille bryggeri Une Mjød på Nordfyn brygges mjøden på gammeldags maner. Den brygges fra bunden uden brug af kemi i mjøden, trykfiltre eller andre genveje.

Une Mjød´s princip er naturlighed, tid og gode råvarer.

Ved at fravælge filtreringen og klaring med kemi bevares honningens sunde bidro og mjødens fulde smag. Til gengæld fremstår mjøden ikke altid helt klar som andre kommercielt producerede mjød. 

Ude Mjød tilsætter heller ikke alkohol til mjøden. Alkoholprocenten i Une Mjød fremkommer naturligt ved gærens omdannelse af honningens sukker til alkohol. Det tager tid – gode ting tager god tid.
Hos Une Mjød varer gæringsprocessen typisk varer mellem 2 og 3 måneder, inden den er færdig. Herefter lagre mjøden 6 til 12 måneder og ofte mere på fad.

Hos Une Mjød udvælgelges honning, bær og urter med stor omhu.

Efter tapning forsegles den mjød, der er kælet for på bedst mulige måde. Derfor står de 100% inden for deres produkt.

Hvor kommer råvarerne fra?

Honningen kommer fra, og er specielt udvalgt hos, vores to danske biavlere Peter fra “Skovsgårde Biavl” og biavler Claus Bendixen fra “Fynsk Lækker-bi-sken”. De laver efter vores mening noget af det bedste danske honning, og passer samtidigt godt på deres bier, hvilket også er vigtigt for os.

Une Mjød 14,5%

Dette er vores grundmjød. En klassisk mjød håndbrygget på nøje udvalgte råvarer, der sammen skaber en fantastisk smagsoplevelse. I denne Une Mjød er der brugt en blanding af lys sommerhonning og kraftig sensommerhonning hentet hos fynske biavlere. De gode honningtyper giver en sød mjød med lette blomsternoter og en let røget eftersmag af karamel og ristede nødder. Mjøden er tappet på en lækker autentisk keramikflaske forseglet med bivoks. Udover at se godt ud, beskytter dette mjøden mod sollys, bakterier og iltning.

Valmjød 16%

Valnød er velkendt fra brugen i snaps og korrekt anvendt gør den det ganske fantastisk i mjød.

Valnød giver både smag af nød samt står med sin frugtige bitterhed rigtigt godt som modvægt til den søde kraftige sensommerhonning der er brugt i denne mjød.

Valnødderne har vi selv samlet fra brygmesterens store valnøddetræ samt fra et par venlige lokale venner, der også har store valnøddetræer i deres haver.

Whiskeyfadslagret mjød 17,5%

Det bedste fra flere verdener kombineres i denne mjød. Kraftig krydret sensommerhonning fra Skovsgaarde Biavl og en mørk varmeudvunden honning, der er moderat karamelliseret, fra Claus Bendix Biavl. Mjøden er gæret med stærkvinsgær importeret fra England. Herefter er den lagret 1 år på et whiskyfad fra Stauningwhisky. Denne mjød er en “Limited Edition” med nummererede flasker. Vi er, så vidt det vides, ”First movers” med lagring af mjød på whiskyfade. Det er ikke sidste gang, vi gør det, da det giver en helt fantastisk mjød. Brygmesteren garanterer en helt unik smagsoplevelse der vil ændre din måde at opleve mjød på.
Denne mjød vandt sølv ved Mjødens dag 2023.

Du kan læse mere om Une Mjød her

 

 

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.